Träfönster - svensk tradition

OBS: Denna sida beskriver Nordic Windows sortiment av träfönster. Nordic Windows har slagits ihop med Arctic Windows. Läs mer här om Arctic Windows måttbeställda träfönster.

Våra träfönster är svensk byggnadstradition i kombination med estetik, miljövänlighet och lågt energiläckage. Produkterna håller hög kvalitet och betingar även ett oslagbart pris.

Leveranstiden är 4-6 veckor.

 

 

Träfönster och underhåll

Hur är det egentligen med underhållsproblemen?

Skrapa och måla efter några år, svåra att hålla rena, krångligt att reparera och att byta trasiga fönsterrutor?
Produktutveckling har lett till nya lösningar på problemen - Dagens träfönster är mer tillförlitliga och slitstarka. Nyligen genomförda förbättringar är en effektiviserad, tekniskt avancerad produktionsprocess vilket har gett produkterna ett ökat skydd mot olika väderförhållanden. Tillsammans med en ny generation fönsterglas leder det till ett minimalt underhåll.

Estetik

Förutom naturlig estetik och goda termiska egenskaper, ger ett träfönster en distinkt stil till ett hus fasad och interiör.

Våra träfönster erbjuder en mängd valmöjligheter i form av olika träslag och formgivning. Detta leder till, ett i det närmaste, obegränsat antal möjligheter att designa fönster för att skapa stil och komfort.
Vi har sammanfogat ett utvecklat men ändå traditionellt träfönster, med ett fönster med minimalt underhåll.
Dessutom höjs husets energi-och marknadsvärde och fönstren kommer att vara lika vackra om 15 år som de är idag.

  • Basmaterial - Tall, stavlimmat i lager och – på kunds begäran – en uppsjö av andra möjliga träslag, exempelvis ekfönster.
  • Konstruktion - enkelram
  • Skyddande lackskikt - Lagren fogas samman och ytbehandlas med SIKKEN produkter som möjliggör rik färg-sättning och effektivt förhindrar påverkan från atmosfären.
  • Glas - Glasenheterna har en mångfacetterad konstruktion som möjliggör bättre värmeisolering, ljudisolering och säkerhetsvärden enligt kundens specifika önskemål. Glaset är hermetiskt tillslutet och kräver inget underhåll från insidan. Vi erbjuder bara glas av högsta kvalitet.
  • Hårdvara - Vår hårdvara är utrustad med komponenter från G-U (tillverkare Gretsch-Unitas GmbH, Tyskland) som möjliggör en enkel och pålitlig sammansättning.
  • Produktområde - Vi kan uppfylla våra kunders olika önskemål och leverera i stort sett alla varianter och leverera snickeri i olika dimensioner och former.